vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2016. december 11., vasárnap
Árpád napja van

2016.07.21.

gasztro

6844

hozzászólás

Így tudod a rántott hús panírját feldobni! Szódabikarbónával isteni!

Felejtsd el a rántott hús készítés megszokott módját. Mutatunk egy rendhagyó tippet, amivel sokkal finomabb lesz a már unalomig sütött rántott hús!

A rántott húsnál és a bécsi szeletnél nem mindig egyszerű elérni, hogy finom, könnyű és ropogós legyen a panír. Ezzel a szokatlan módszerrel azonban biztos lesz a sikered.

Ehhez a panirhoz csak liszt, tojás, víz, só, pár csepp malátaecet és szódabikarbóna kell. A malátaecet is furának tűnhet, de ebbe a panírba szükséges, hiszen az ecet savjai reakcióba a lépnek a szódabikarbónával, és a közben keletkező gázok habosra fújják a panírbundát. A végeredmény egy vastag, ugyanakkor könnyű és ropogós bunda!

Hozzávalók a panírhoz:

  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál malátaecet
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só

Elkészítés: A húst ízlésednek megfelelően sózd be. Keverd össze a panír összetevőit. A besózott húsdarabokat forgasd meg lisztben, majd a sűrű tojásos-szódabikarbónás-ecetes lisztmasszában. Azonnal süsd ki forró olajban. Sütés közben felpuffad a bunda, mire eléri az aranybarna színt, belül omlóssá puhul a hús, kívül pedig ropogóssá válik a panír.

forrás: ripost


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Mi a különbség a gyros, döner, kebab, dürüm és a shawarma között?

az előző cikk a gasztro kategóriában

Banános protein torta percek alatt

a következő cikk a gasztro kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem