vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 07. 17.

erotika

3472

#tetovalas

hozzászólás

40 tetovált bombanő

Szereted a tetoválásokat? Ha férfi vagy és eddig nem szeretted, akkor ezután a galéria után ez meg fog változni:) Persze ezek a lányok tetoválás nélkül is nagyon rendben vannak:) A lányok galériáját 10 érdekességgel is feldobtuk a tetoválásokról.

Ez a hivatalos definició:

A tetoválás során az emberi vagy állati bőr pigmentálását változtatják meg a bőrrétegekbe vitt színezőanyagok segítségével a legkülönbözőbb célokkal, mint például a test díszítése, a törzsi hovatartozás jelzése, esetleg az azonosítás, mint például a kutyák fülébe tetovált szám esetén.

Jelen esetben azonban semmiféle törzsi hovatartozásról sincs szó:) Egyszerűen csak feldobja a testet és még szebbé teszi.

via

Ha valakit a képeken kivül érdekel pár érdekesség is a tetoválásokról akkor íme:

  1. A ma ismert első emberi tetoválásokat - jelenlegi ismereteink szerint 61-et - az 1991-ben az osztrák-olasz határon talált jégember, az i. 3300 körül élt Ötzi viselte.
  1. Egyiptomban az i. e. 4. századig csak nők viseltek tetoválást, amelyre a kutatók szerint valószínűleg a nehéz időszakokon, főként a szülésen átsegítő kabalaként tekintettek.
  1. A tetoválás nem volt mindig önkéntes. Az ókorban a rómaiak fogságba esett ellenséges harcosokat, rabszolgákat és vallási szekták tagjait is megkülönböztethették ily módon.
  1. Hérodotosz beszámolója szerint a tetoválás a szkíták és a trákok között a nemesség jelzésére szolgált, de más népek, többek között a britonok körében is a magas társadalmi rangot jelölte.
  1. A testfestés divatja James Cook kapitány csendes-óceáni utazásai után, a 19. században élte első virágkorát. Az angol tetoválás szó a tahiti megjelölni, ütni (tatau) szóból eredeztethető, és Cook kapitány polinéziai utazásának köszönhetően terjedt el a köztudatban.
  1. Cook botanikusa, Joseph Banks hazatérésekor egy polinéz tetováló harcost, Omait is magával hozott, aki óriási szenzációt keltett a brit elit köreiben: még a parlament megnyitójára is elvitték.
  1. A tetoválást a tengerészek és a bányászok is egyfajta amulettként használták. Előbbiek általában horgonyt, utóbbiak lámpát varrattak a karjukra.
  1. A 19. század második felében az angol arisztokrata körökben nagy népszerűségnek örvendett a testfestés. Winston Churchill édesanyja, Jennie például egy kígyót tetováltatott a csuklójára.
  1. Az USA első hivatásos tetoválóművésze, a német emigráns Martin Hildebrandt az amerikai polgárháború alatt mindkét oldal katonáinak nyújtott testfestő szolgáltatást.
  1. Andrew Jackson volt az első amerikai elnök, akinek a testét tetoválás - egy tomahawk - díszítette. A későbbi elnökök tetoválásaira az esetek többségében nincs egyértelmű bizonyíték.

forrás: mult-kor.hu


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

40 karcsú, tekeredő csípő, amitől felmegy a vérnyomásod

az előző cikk a erotika kategóriában

Mutatunk 90 szép arcú lányt, hidd el ők még mell nélkül is tetszenének

a következő cikk a erotika kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem