vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 07. 25.

természet

2680

#tiger

hozzászólás

Így menti meg a tigrisanyuka az újszülött bébi tigris életét

Nagyon kevés embernek adatik csak meg, hogy jelen legyen egy kis tigris születésénél. Az ausztrál állatkert dolgozói nem mindennapi felvételt tettek közzé!

Nagyon kevés embernek adatik csak meg, hogy jelen legyen egy kis tigris születésénél. Azoknak, akiknek ez sikerül, biztos, hogy filmet készítenek az eseményről.

A tigrisanya megszüli kölykét, de az újszülött az első két percben nem lélegzik ami rettenetes érzés. Az anyja addig nyalogatja, amíg el nem kezd lélegezni, a gondozók pedig magukon kívül vannak a boldogságtól. Itt azonban még nincs vége a videónak.

Ezután azonban még egy meglepetés éri őket, mert egy kistestvér is érkezik. Nézd meg a filmet és oszd meg barátaiddal, ha tetszett!

Ha érdekel a tigris vemhességéről pár érdekesség akkor íme:)

A tigriseknek nincs kitüntetett szaporodási időszakuk, bár az északabbi területeken élők többnyire csak télen párzanak, így tavasszal jönnek világra az utódaik. A nőstények mindössze 3-6 napig ivarzanak, ezt átlagosan 103 napos vemhesség követi, melynek végén általában 2-3 kölyök látja meg a napvilágot. Születéskor súlyuk 780-1600 gramm, szemük csak a második héten nyílik ki. A kölykök 3 hónapos korukig szopnak, szilárd táplálékot már a második hónaptól kezdve fogyasztanak, de csak másfél éves korukban válnak önállóvá. A nőstény egyedül neveli utódait, akik féléves koruktól követik anyjukat a vadászatok során is, azonban általában 2-3 éves koruk között hagyják el végleg a szülőterületüket. Az ivarérettségüket 3-4 éves korukban érik el. Várható élettartamuk a szabad természetben ritkán haladja meg a 10 évet, fogságban azonban 20 évnél is tovább élhetnek.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Ilyen mikor egy bálna 1 méterre tőled tör a felszínre kajálni

az előző cikk a természet kategóriában

Pörölycápa és tigris cápa küzdelmét vette fel egy halász

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem