vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 07. 08.

természet

2132

hozzászólás

Egy Facebookra szánt pózolós fotó miatt kínozták meg a védett teknőst

A libanoni partszakaszon strandolók egy csoportja kiszedett a vízből egy tengeri teknőst, csakhogy fotót készítsenek vele.

A libanoni partszakaszon sodort ki a partra egy nagyméretű teknőst a víz. 

A teknős túl közel merészkedett a bejrúti Havana Beach-en tartózkodó strandolókhoz, akik sajnos rendkívül felháborítóan bántak az állattal, akit kirángattak a vízből, hogy fényképeket készítsenek vele. A fotózkodás során az állat sokkot kapott és súlyosan megsérült.

A szerencsétlenül járt állat korát 40-50 év közé becsülik, és súlyos fejsérülést szenvedett. A Libanoni Mezőgazdasági Minisztérium illetékesei azt gyanítják, hogy a teknőst egy éles tárggyal üthették fejbe, valószínűleg azért, mert önszántából nem akarta elhagyni a vízet.

Szerencsére a sérült, félhalott állatot megtalálta az egyik környékbeli állatvédő és átadta a helyi állatvédő szervezetnek. A szervezet munkatársai tengervízzel feltöltött medencébe helyezték a legyengült állatot, óvták az erős napfénytől és folyamatos 24 órás megfigyelés alatt tartották. Minden harmadik nap gyulladáscsökkentő injekciókat kapott a teki, hogy újra megerősödhessen. Egyedül még enni sem volt képes, annyira rossz állapotban került be az intézethez.

Azonban az odaadó törődésnek köszönhetően sikeresen felépült és megerősödött a teknős, majd visszaengedték a természetes élőhelyébe. Sajnos ez a történet is egy rossz példája annak, hogy az ember mennyire nincsen tekintettel a környezetére és mennyire nem tartja tiszteletben a természetet. Az már csak a hab a tortán, hogy a motiváció ezúttal az öncélú, Facebookon való pózolás volt az állat megkínzására.

A libanoni kormány továbbra is szigorúan tiltja a tengeri teknősök vadászatát.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Partra vetődött bébidelfint mentett meg a kajakoktató

az előző cikk a természet kategóriában

A nagy fehér cápát először filmezték le alvás közben

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem