vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 09. 27.

utazás

2135

#Ashgabat

hozzászólás

Türkmenisztán 2,3 milliárd dollárért épített sólyom formájú reptere

2,3 milliárd dollár az 667 milliárd forint, azaz 667 000 000 000 forintért. Kiírva felfoghatatlan. Mellékesen gyönyörű!

Új repülőtér épült Türkmenisztán fővárosában Ashgabatban és félelmetesen néz ki. A sólyom formájú reptér 2,3 milliárd forintért épült és óránként 1600 utast tud fogadni. Sajnos csak 105 000 ember érkezett ide 2015-ben, vagyis óránként 12, így elég indokolatlannak tűnik ez a grandiózus projekt. Türkmenisztán 1991-ben nyerte el a függetlenségét a Szovjetuniótól és évente 70 milliárd köbméter földgázt állít elő. Ez az ország fő bevételi forrása, ami bőségesen el is tartja az 5 milliós lakosságot. A helyzet még jobb lehetne, ha nem lenne magas szintű a korrupció. Csak ront a helyzeten, hogy diktatúra van az országban és a médiát is a kormány tartja a kezében.

Nem meglepő módon a szavazásokon az aktuálisan regnáló diktátorok 90% feletti aránnyal szoktak nyerni. Természetesen legkevésbé sem tiszta választásokon.

(h/t: bbc)


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

35 csodálatos kilátóhely, amit látnod kell ebben az életben!

az előző cikk a utazás kategóriában

Út a tenger közepén, amit kétszer elnyel a víz minden nap

a következő cikk a utazás kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem