vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 06. 04.

tech

3140

#ubervagyok

hozzászólás

1100 milliárd forintot fektet az Uberbe Szaúd Arábia

Ízlelgessétek. Ezeregyszáz milliárd forintot! Ti mire költenétek ennyit?:)

Június 1-én 3,5 milliárd dollárt fektetett a Szaúd Arábiai Befektetési Alap az Uberbe, ez forintba átszámolva körübelül 1100 milliárd forint. Még felfogni sem egyszerű ezt az összeget. Abba az Uberbe ami a jövő közösségi közlekedését fogja adni és amit nem mellékesen a magyar állam be akar tiltani. Jelenleg a világ legnagyobb növekedését produkáló cégről van szó. Travis Kalanick nyilatkozatában megköszönte a szaudiak befektetését és ígérte, hogy a cég tovább folytatja globális növekedését és sikertörténetét. Ezzel a befektetésével a szaudiak egyúttal Yasir Al Rumayyant is bejutatták az Uber vezetőségébe.

Ezzel a befektetéssel az Uber becsült értéke 62,5 milliárd dollára csúszott fel, ami körübelül 18 000 milliárd forint. Ez körübelül a Dunántúl értékének felelhet meg. Még elképesztőbb ez a szám ha hozzátesszük, hogy mégcsak a tőzsdére sem vezették be a céget csak magánbefektetők által bevont tőkéből müködik a cég.

Az Ubernek nem mellékesen 395 000 sofőre van Észak-Afrikában és a Közel-Keleten, ami év/év alapon egy 500% közeli növekedés. Összehasonlításképpen 450 000 sofőre van az Ubernek az USA-ban és világszerte több, mint 1,1 millió munkavállalója.

Nincsenek szavak az Uber sztorira. Hajrá Uber! #Ubervagyok

forrás: via


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Az online vagy a tévé a jövő?

az előző cikk a tech kategóriában

Lapát és turbina nélküli szélerőmű? Létezik! Mutatjuk!

a következő cikk a tech kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem