vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 06. 03.

életmód

4420

#DIY

hozzászólás

30 DIY trükk, amit Te is megcsinálhatsz otthon

Dobd fel az otthonod ezekkel a jópofa saját készítésű holmikkal:)

Tudod, hogy mi a fantasztikus ebben a DIY projektben? Egyszerűen minden. Amikor megtervezed a feladatot, kiválasztod, hogy milyen anyagok, színek passzolnak az ízlésedhez és megalkotod.

Mindegy milyen célból csinálod, legyen szó hatékonyságról, dekorációról, szórakozásról vagy önellátásra törekvésről, ezek a csináld magad projektek csak rád várnak. Íme néhány, amiket kipróbálhatsz.

Via


Ajakbalzsam. Csináld meg a saját ajakbalzsamod karnaubaviasszal és méhecske viasszal és használd hozzá saját illatod.

1Ajakbalzsam. Csináld meg a saját ajakbalzsamod karnaubaviasszal és méhecske viasszal és használd hozzá saját illatod.

Padló firkák.  Padlószőnyeg helyett kreáld meg a saját padlódat és fess különböző stílusú mintákat a padlódra.

2Padló firkák. Padlószőnyeg helyett kreáld meg a saját padlódat és fess különböző stílusú mintákat a padlódra.

Kutya ágy. Régi, megunt bőröndödet átalakíthatod kutya ággyá, csak egy-két puha párnát kell belehelyezned és készen is van.

3Kutya ágy. Régi, megunt bőröndödet átalakíthatod kutya ággyá, csak egy-két puha párnát kell belehelyezned és készen is van.

Vállfából ékszertartó. Fúrjál néhány kis akasztót a fa vállfába és akaszd rá ékszereid. Így azonnal kapsz egy ötletes kis ékszertartót.

4Vállfából ékszertartó. Fúrjál néhány kis akasztót a fa vállfába és akaszd rá ékszereid. Így azonnal kapsz egy ötletes kis ékszertartót.

Festett minta fal. Nem tudod eldönteni, hogy milyen színű legyen a falad? Mért nem választod mindegyiket? Ez a színskála minden barkács áruházban elérhető és néhány tűvel feltűzheted az egész színskálát a faladra.

5Festett minta fal. Nem tudod eldönteni, hogy milyen színű legyen a falad? Mért nem választod mindegyiket? Ez a színskála minden barkács áruházban elérhető és néhány tűvel feltűzheted az egész színskálát a faladra.

hirdetés

Fa tüzelésű tábori tűzhely. Csak egy hatalmas, üres konzervdobozra, fém darabokra és egy fúróra van szükséged, hogy megalkosd ezt a tábori tűzhelyet.

6Fa tüzelésű tábori tűzhely. Csak egy hatalmas, üres konzervdobozra, fém darabokra és egy fúróra van szükséged, hogy megalkosd ezt a tábori tűzhelyet.

Festett kerti kövek. Ezeknek a köveknek a segítségével például megjelölheted, hogy melyik sorba mit ültettél.

7Festett kerti kövek. Ezeknek a köveknek a segítségével például megjelölheted, hogy melyik sorba mit ültettél.

Fonallal bevont, festett korsók, üvegecskék. Csomagold körbe az üvegecskédet egyszer-kétszer fonallal, fesd be, majd miután megszárad, távolítsd el róla. Így kapsz egy kis világító égitestszerű hangulatos üveget, amibe tea mécseseket, vagy gyertyákat helyezhetsz.

8Fonallal bevont, festett korsók, üvegecskék. Csomagold körbe az üvegecskédet egyszer-kétszer fonallal, fesd be, majd miután megszárad, távolítsd el róla. Így kapsz egy kis világító égitestszerű hangulatos üveget, amibe tea mécseseket, vagy gyertyákat helyezhetsz.

Fürdősó. Keverj össze egy is tengeri sót kedvenc olajoddal és pár csepp étel színezővel és máris luxus kezelésben részesülsz.

9Fürdősó. Keverj össze egy is tengeri sót kedvenc olajoddal és pár csepp étel színezővel és máris luxus kezelésben részesülsz.

Újrahasznosítható felmosó. Ha tisztában vagy a kötés és horgolás alapjaival, akkor csinálhatsz magadnak újrahasznosítható rongyot a felmosó nyélhez.

10Újrahasznosítható felmosó. Ha tisztában vagy a kötés és horgolás alapjaival, akkor csinálhatsz magadnak újrahasznosítható rongyot a felmosó nyélhez.

Levél formájú lépcsőfok. Könnyű gyönyörű lépcsőfokokat csinálni a kertedbe, csak hatalmas levelek, cement és egy vakolókanál szükséges hozzá.

11Levél formájú lépcsőfok. Könnyű gyönyörű lépcsőfokokat csinálni a kertedbe, csak hatalmas levelek, cement és egy vakolókanál szükséges hozzá.

hirdetés

Joghurtos sajt.  Fektess néhány réteg sajtot egy szűrőbe, öntsd le natúr joghurttal, hagyd egy éjszakát állni és másnap mikor felébredsz krémes sajtot kapsz.

12Joghurtos sajt. Fektess néhány réteg sajtot egy szűrőbe, öntsd le natúr joghurttal, hagyd egy éjszakát állni és másnap mikor felébredsz krémes sajtot kapsz.

Kazetta szalagos pénztárca. Talán már nem is fogok lejátszani ezeket a szalagokat, de az idők változnak. Egy kis retro design kedvéért ezeket pénztárcává alakíthatod.

13Kazetta szalagos pénztárca. Talán már nem is fogok lejátszani ezeket a szalagokat, de az idők változnak. Egy kis retro design kedvéért ezeket pénztárcává alakíthatod.

Függő kerti kosár. Fogj egy fém kosarat és ültess bele palántát, tegyél némi mohát is bele. Próbálj különböző variációkat előállítani, pl.: fűszernövények, saláták, paradicsom palánta, de akár még epret is ültethetsz bele.

14Függő kerti kosár. Fogj egy fém kosarat és ültess bele palántát, tegyél némi mohát is bele. Próbálj különböző variációkat előállítani, pl.: fűszernövények, saláták, paradicsom palánta, de akár még epret is ültethetsz bele.

Körömlakk kulcsok azonosítására. Különböző színű körömlakkokkal fesd ki a kulcsokat. Csak ne felejtsd el, hogy melyik színű kulcs melyik ajtót nyitja..:)

15Körömlakk kulcsok azonosítására. Különböző színű körömlakkokkal fesd ki a kulcsokat. Csak ne felejtsd el, hogy melyik színű kulcs melyik ajtót nyitja..:)

Kötél lámpás. Bámulatos milyen egyszerű megcsinálni ezeket a gömb alakú kötél lámpácskákat .Csak fonalra, kukorica keményítőre, ragasztóra, lufikra és spray-re va szükséged a megalkotásához.

16Kötél lámpás. Bámulatos milyen egyszerű megcsinálni ezeket a gömb alakú kötél lámpácskákat .Csak fonalra, kukorica keményítőre, ragasztóra, lufikra és spray-re va szükséged a megalkotásához.

Madáretető koszorú. Egy kerek forma, széles szalag, némi madáreleség, egy kis olvasztott faggyúra    van csak szükséged, hogy segíts tollas barátainkon, hogy átvészeljék a téli hónapokat.

17Madáretető koszorú. Egy kerek forma, széles szalag, némi madáreleség, egy kis olvasztott faggyúra van csak szükséged, hogy segíts tollas barátainkon, hogy átvészeljék a téli hónapokat.

hirdetés

Kavics alátét. Használj gondosan összegyűjtött lapos kavicsokat és pillanatragasztót, ebből formálj egy kört és ragaszd össze a kavicsokat. Tökéletes alátétként funkcionál forró teáskannák alá és nagyszerűen mutat kerti partikon.

18Kavics alátét. Használj gondosan összegyűjtött lapos kavicsokat és pillanatragasztót, ebből formálj egy kört és ragaszd össze a kavicsokat. Tökéletes alátétként funkcionál forró teáskannák alá és nagyszerűen mutat kerti partikon.

Házi mosószer. Arra az estre, ha kifogynál a mosószerből vagy egy költséghatékony megoldásra vágysz, összeállíthatod saját mosószered háztartásban megtalálható hozzávalók segítségével.

19Házi mosószer. Arra az estre, ha kifogynál a mosószerből vagy egy költséghatékony megoldásra vágysz, összeállíthatod saját mosószered háztartásban megtalálható hozzávalók segítségével.

Fejjel lefelé ültetett paradicsom palánta.  Csak őrizd meg az üres ásványvizes palackokat, vágd ki az alját, tegyél bele földet és a palántát ültesd bele. Ezután lógasd fel, locsold rendszeresen és figyeld, hogyan nő a paradicsom. Ugyanez a módszer jól működik fűszerekkel és paprikával is.

20Fejjel lefelé ültetett paradicsom palánta. Csak őrizd meg az üres ásványvizes palackokat, vágd ki az alját, tegyél bele földet és a palántát ültesd bele. Ezután lógasd fel, locsold rendszeresen és figyeld, hogyan nő a paradicsom. Ugyanez a módszer jól működik fűszerekkel és paprikával is.

Hó gömb, avagy só fa. Ragadj meg egy üres üveget és egy babaház figurát, némi ragasztót, hamis havat (sót) és máris tökéletes hó gömb dekorációt varázsolhatsz magadnak.

21Hó gömb, avagy só fa. Ragadj meg egy üres üveget és egy babaház figurát, némi ragasztót, hamis havat (sót) és máris tökéletes hó gömb dekorációt varázsolhatsz magadnak.

Sós, sült tészta feliratok. Kiváló Valentin napi ajándékként, baba látogatóba, mennyegezőre vagy egyéb alkalmakra.

22Sós, sült tészta feliratok. Kiváló Valentin napi ajándékként, baba látogatóba, mennyegezőre vagy egyéb alkalmakra.

Torta tartó. Használj nagyon erős pillanatragasztót, h összeragassz különböző üvegtárgyakat.

23Torta tartó. Használj nagyon erős pillanatragasztót, h összeragassz különböző üvegtárgyakat.

hirdetés

Teás vagy kávés bögre üzenettel. Ragadj meg egy Sharpie alkoholos filctollat, írj a csésze aljára vagy oldalára az üzenetet és tedd be a sütőbe, (magas hőfokon) így tartós lesz az írás. Tökéletes mennyegzői ajándék.

24Teás vagy kávés bögre üzenettel. Ragadj meg egy Sharpie alkoholos filctollat, írj a csésze aljára vagy oldalára az üzenetet és tedd be a sütőbe, (magas hőfokon) így tartós lesz az írás. Tökéletes mennyegzői ajándék.

Tűvel összeállított játékok. Használj kötőtűt és fonalat, hogy mindenféle játékokat készíts különböző korosztályú gyerekeknek.

25Tűvel összeállított játékok. Használj kötőtűt és fonalat, hogy mindenféle játékokat készíts különböző korosztályú gyerekeknek.

Tapéta díszítés. Ha bútoraidat kicsit felfrissítenéd, akkor bevonhatod különböző színű és mintájú tapétával.

26Tapéta díszítés. Ha bútoraidat kicsit felfrissítenéd, akkor bevonhatod különböző színű és mintájú tapétával.

Tündér kert. Tündér kert megalkotása tökéletes program gyerekekkel együtt. Csak vegyél egy öreg, vödröt, földet, különböző növényeket, kis méretű játékokat és kész is a tökéletes, apró kis kerted.

27Tündér kert. Tündér kert megalkotása tökéletes program gyerekekkel együtt. Csak vegyél egy öreg, vödröt, földet, különböző növényeket, kis méretű játékokat és kész is a tökéletes, apró kis kerted.

Üvegben mini terrarium.  Helyezz egy nagy, üres befőttes üvegbe földet, mohát, különböző növényeket. A hatás kedvéért még mini figurákat is helyezhetsz bele.

29Üvegben mini terrarium. Helyezz egy nagy, üres befőttes üvegbe földet, mohát, különböző növényeket. A hatás kedvéért még mini figurákat is helyezhetsz bele.

Újrahasznosított bőr és fa polcok. Egy-két újrahasznosított fadarab, bőr öv és néhány szeg segítségével fantasztikus polcot varázsolhatsz otthonodba, így még több helyed lesz pakolni.

30Újrahasznosított bőr és fa polcok. Egy-két újrahasznosított fadarab, bőr öv és néhány szeg segítségével fantasztikus polcot varázsolhatsz otthonodba, így még több helyed lesz pakolni.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Neked van legjobb barátod? Akkor kérj ilyen tetoválást!

az előző cikk a életmód kategóriában

Koreai nő elképesztő reakciója, mikor megtudta, hogy kisfia született és nem kislánya

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem