vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 11. 28.

természet

4918

#ambrascet

hozzászólás

Ámbrás ceteket sodort a partra a víz, a gyomruk tele volt...

Sajnos ez is az egyre eldurvuló környezetszennyezés erősségét mutatják... A halott ámbrásceteket pedig a relatíve tiszta Északi-tenger sodorta ki, ahol még visszafogott is a szemét mértéke.

Az elpusztult egyedek mindössze 10-15 évesek lehettek és az észak-német kisvárosnál sodródtak ki a partra, Tönning mellett. Az állatok 50 léb hosszúak, vagyis mintegy 15-20 méter hosszúak voltak és erősen fel voltak puffadva, a gyomruk tele volt műanyaggal. 

Többek között egy 70 centiméteres darabot, ami egy autóból származott, egy 13 méteres, szétszaggatott halászhálót, egy műanyag vödör maradékát, és sok műanyagtörmeléket.

Belegondolni is rossz, hány ámbráscet él a mi szemetünkkel a hasában. Nemcsak amiatt káros ez, mert nem tudják megemészteni, hanem azért, mert a szemét hamis teltségérzetet okozhat, így az állat nem eszik annyit, amennyire szüksége lenne, végül pedig elpusztul alultápláltságban, vagy a műanyag okozta emésztési zavarokban.

Németország Schleswig-Holstein tartományának környezetvédelmi minisztere, Robert Habeck rámutatott a sajtótájékoztatón, hogy mennyire műanyagalapú társadalomban élünk és ez mennyire káros a tengerek élővilágára.


Nemcsak az ámbráscetekre jelent veszélyt a sok tengerben úszó műanyag.

2Nemcsak az ámbráscetekre jelent veszélyt a sok tengerben úszó műanyag.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

13 kép, ami azt mutatja, hogy az ember igenis tiszteli a természetet

az előző cikk a természet kategóriában

Otthagyta a stresszes munkáját, hogy bébi kecskéket neveljen vidéken

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem