vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 08. 02.

mozi

3955

#300, #borat

hozzászólás

10 betiltott mozifilm

Bizonyos filmek témája sért egyes országokat. A 300 Iránt, a 2012 Észak-Koreát vagy éppen a Borat Kazahsztánt. Mondjuk máris melyiket miért:)

Szeretjük a jó filmeket. A jó, betiltott filmeket pedig főleg. Nincs is jobb reklám egy filmnek, mintha betiltanák. Ez egyrészt felveri a kiváncsiságot, másrészt pedig a tiltott gyümölcs mindig finomabb:) Mind a 10 filmet láttuk és erősen tudjuk őket ajánlani. Itthon mi volt a legútóbbi film amit betiltottak? Emlékszik rá valaki?:)

via


300 - Iránban nem engedték lejátszani a filmet, mivel a perzsákat (irániakat) gonosz szellemekben hívő, kegyetlen embereknek ábrázolták.

1300 - Iránban nem engedték lejátszani a filmet, mivel a perzsákat (irániakat) gonosz szellemekben hívő, kegyetlen embereknek ábrázolták.

A Schindler listáját szinte valamennyi arab államban betiltották, mint Jordánia, Szíria, Egyiptom vagy éppen Irak. A zsidók melletti kiállás arrafelé nem szimpatikus jelenség:)

2A Schindler listáját szinte valamennyi arab államban betiltották, mint Jordánia, Szíria, Egyiptom vagy éppen Irak. A zsidók melletti kiállás arrafelé nem szimpatikus jelenség:)

Miután az országot beteg emberek gyülekezetének ábrázolta, érthető, hogy ezzel kihúzta náluk a gyufát...

3Miután az országot beteg emberek gyülekezetének ábrázolta, érthető, hogy ezzel kihúzta náluk a gyufát...

A Milk című filmet betiltották Szamoában, mivel itt is tilos a homoszexualitás ábrázolása.

4A Milk című filmet betiltották Szamoában, mivel itt is tilos a homoszexualitás ábrázolása.

Szex és New York - A mozifilmet Dubaiban betiltották, de nem a szexualitás nyílt ábrázolása miatt, hanem, mert bemutatta a helyiek tradicionális szokásait és viseletét, ennek pedig nem örültek.

5Szex és New York - A mozifilmet Dubaiban betiltották, de nem a szexualitás nyílt ábrázolása miatt, hanem, mert bemutatta a helyiek tradicionális szokásait és viseletét, ennek pedig nem örültek.

hirdetés

Zack és Miri pornót forgat - Trinidad & Tobago, Malajzia és Thaiföld is betiltotta, mivel túl szemérmetlennek találta a sztorit.

6Zack és Miri pornót forgat - Trinidad & Tobago, Malajzia és Thaiföld is betiltotta, mivel túl szemérmetlennek találta a sztorit.

Simpson család - Burmában tiltották be a sárga és piros színek gyakori használata miatt. Náluk ennek politikai jelentősége van, mivel nincsenek jóban a thai parlament ilyen színeket viselő pártjával. Érdekes...

7Simpson család - Burmában tiltották be a sárga és piros színek gyakori használata miatt. Náluk ennek politikai jelentősége van, mivel nincsenek jóban a thai parlament ilyen színeket viselő pártjával. Érdekes...

Rambo IV - Myanmarban tiltották be, miután a filmben a helyi lakosokat úgy mutatja be a film, mint őrült gyilkológépeket.

8Rambo IV - Myanmarban tiltották be, miután a filmben a helyi lakosokat úgy mutatja be a film, mint őrült gyilkológépeket.

2012 Kim Dzsong Szen születésnapjának évfordulója, ami emiatt egy boldog és önfeledt hónapnak van tálalva Észak-Koreában. Emiatt egy 2012 című katasztrófafilm alapértelmezett, hogy tiltólistás:)

92012 Kim Dzsong Szen születésnapjának évfordulója, ami emiatt egy boldog és önfeledt hónapnak van tálalva Észak-Koreában. Emiatt egy 2012 című katasztrófafilm alapértelmezett, hogy tiltólistás:)

Barátságon túl - Kínában tilos a homoszexualitás és törvény bünteti annak ábrázolását, így a film sem kerülhetett be a mozikba.

10Barátságon túl - Kínában tilos a homoszexualitás és törvény bünteti annak ábrázolását, így a film sem kerülhetett be a mozikba.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

40 híresség a történelemből és a színészek akik eljátszották őket

az előző cikk a mozi kategóriában

11 különleges mozi a világból, ahol szívesen filmeznénk

a következő cikk a mozi kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem