vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 06. 28.

meghökkentő

2582

#california, #ingatlan

hozzászólás

110 millió forintért ment el ez a lepusztult californiai ház

Elképesztő milyen ingatlanárak vannak Californiában! Nem hisszük el, hogy ezért valaki ennyit kifizetett...

A Cold Well Banker Homes oldalán bukkantunk erre a lepusztult californiai házra. (inkább tákolmányra) Ennek ellenére megdöbbentő módon 475 000 dollárért árulták. Ez forintra lefordítva 138 millió forint. Elképesztő! Erre lehet mondani, hogy lehet árulgatni 2 milliárdért is ha senki nem viszi el akkor nem ér annyit. Ezzel abszolút egyet is értünk, minden annyit ér amennyiért végül elmegy. De az a vicc, hogy ezért a leharcolt házért valaki végül a 375 000 dollárt is kifizette, az ingatlanosok legnagyobb megdöbbenésére.

Valószínűleg azért van reális magyarázata a dolognak. Először is maga a telek, amin  feküdt egy elég patinás részen fekszik, ahol nagyon drágák az építési telkek. Ha megnézzük a szomszédságról készült képeket, akkor egy Született feleségekből ismert "lila akácközszerű" utcakép rajzolódik ki. Valószínűleg ha nullára letúrja a házat akkor az építési telek miatt már megérte.

Másik ok a kihívás lehet. Sokan szeretnek valami nagyon leharcolt dologból, valami szépet és maradandót alkotni. Lehet, hogy a vevő ezt a fajta víziót látta maga előtt. Ennek ellenére megdöbbentő és egyben félelmetes érzés, hogy egy 140eFt körüli magyar átlag nettó bérrel számolva, Californiában egy ilyen "putri" 65,5 év munkával érhető el, nem számolva a létfenntartás költségeit. Ha csak a félrerakott pénzt nézzük, reálisan mondjuk egy 50eFt-t számolva akkor 183 év alatt tud erre összespórolni Californiában.

Más világ, más nagyságrendek...

forrás:

https://www.coldwellbankerhomes.com/ca/northridge/16652-itasca-street/pid_9959997/

Google Maps


110 millió forint! Mégegyszer lassan: száz-tíz-mil-lió-fo-rint.

1110 millió forint! Mégegyszer lassan: száz-tíz-mil-lió-fo-rint.

hirdetés

A szomszédság viszont pazar. Tipikusan ezt az utcaképet látjuk viszont amerikai filmekben, amikor egy átlagos középosztálybeli élethelyzetet mutatnak be.

7A szomszédság viszont pazar. Tipikusan ezt az utcaképet látjuk viszont amerikai filmekben, amikor egy átlagos középosztálybeli élethelyzetet mutatnak be.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Óriástacskó járja Brooklyn utcáit

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

31 híresség aki fiatalon béna volt abban, amit csinált

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem