vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

Dende44

2020. 01. 15.

természet

2634

hozzászólás

Fát ültet minden eladás után ez a kis, szimpatikus magyar cég

Több ilyen adakozásra lenne szükség a sikeres magyar cégektől.

A zöld téma egyre népszerűbb napjainkban: az amazonasi és ausztrál erdőtűz, az egyre melegedő klíma és az egyre rosszabb minőségű levegő miatt egyre többen érzik úgy, hogy tennünk kell a bolygónk védelméért.

Az egyik legelérhetőbb megoldás, amit bárki tenni tud a környezetéért az a faültetés, a kertes házban élők a saját kertjükbe tudnak ültetni, míg a lakásban lakók adakozni tudnak külön erre szakosodott alapítványoknak, akik fát ültetnek a nevükben.

Ezt teszi a Panda Nutrition étrend-kiegészítő márka is, mely vállalta, hogy minden eladott doboz Collagen C után ültet egy fát. A kollagén és hialuronsav tartalmú étrend-kiegészítő segíti fiatalon tartani az arcbőrt és segít a ráncok elleni küzdelemben.
Minden eladott Panda Nutrition Collagen C után 510 forintot, azaz egy fa ültetésének az árát adakozzák a MyForrest alapítványnak. Az akció végén ígérik, hogy beszámolnak pontosan hány fát ültettek hála a vásárlóiknak és fotót is közölnek majd az ültetett fákról.
Nem ennyivel drágább lesz a Panda Collagen, hanem ezeket a fákat a profitjukból fizetik ki. Hiszik, hogy azáltal, hogy sikeres a cég, felelősséggel tartoznak a környezetünkért és tesznek is érte, mert ez közös felelősség.

Érdekesség:
Egy 50 éves fa élete folyamán annyi oxigént termel, ami egy embernek két évre elegendő oxigén mennyiséget biztosít. Ebből következik, hogy egy 40 éves személy életéhez szükséges oxigén biztosításához 20 fára volt szükség. Az oxigén termelésén túl másik előnye a fáknak, hogy a széndioxidot viszont megkötik. Egy 50 éves fa annyi szén-dioxidot vett fel addigi élete során, amennyit egy kis fogyasztású, B vagy C kategóriás, benzines autó 1500 km alatt bocsátott ki

Minden földi lakosra számítva fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, és így visszanyerjük az 1700-1800-as évek korára jellemző erdőknek legalább a kétharmadát. A jelenlegi erdőállomány az akkorinak nagyjából a harmada.

Szóval messze vagyunk az ideális állapottól, ezért is szimpatikusak az ilyen társadalmi felelősség vállalásban élen járó cégek, akik ugyan profitorientáltak, de emellett szeretnének tenni érte, hogy unokáink is legalább olyan körülmények között élhessék az életüket, mint mi tettük/tesszük.

Akció időtartama: 2020 január és február, tehát minden január és február hónapban eladott doboz Collagenre igaz lesz, hogy egy fa kerül ültetésre utánna.
Már egy elültetett fával tudsz tenni a környezetedért, hiszen az onnantól évtizedekig oxigént fog termelni. Ha lakásban laksz akkor is tudsz tenni a fásításért adakozással.

Ha az akció során az ültetendő fák száma nem éri el a 200 darabot, akkor vállalják, hogy kipótolják, hogy legalább 200 fát el fognak ültetni, de ennél sokkal több fára számítanak.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Ködszivárvány a Balaton felett

az előző cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem