vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 08. 09.

feladvány

20946

hozzászólás

Megtalálod a hibát a képen?

A megoldás egy érdekes agyi automatizmusra is fényt derít. Mindjárt mondjuk is mi a megoldás.

Szinte senkinek sem tűnik fel a hiba ezen a képen! Te észreveszed?

Ennél a feladványnál a legtöbb ember a számok között kezd keresgélni, hiba után kutatva. Te is így tettél? Pedig a képen, ahol a hiba rejtőzik, nem csak számok vannak. Ott az instrukció is. Nézd meg még egyszer, figyelmesen az egész képet! Megvan a hiba? Ha nincs akkor íme a megoldás:

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát, melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam cska a szót eszgébéen. A cmabritgei emegyeten kéüszit eikgy tnuamálny áitllsáa sznreit a szvkaaon Bleül nicsn jlneestögfée akann, mkénit rdeeözndenk el a btüek: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen. Ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlö, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jlneeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.

Hogy jön ide ez az szöveg? Úgy, hogy a hiba ehhez hasonló elírás.

Megtaláltad helyett megtalátlad. Azért nem tűnik fel szinte senkinek sem elsőre, mert ezekben az esetekben tehát agyunk automatikusan kijavítja az elírást.

(Forrás: vilaghalo.info)


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

10-ből 9 ember nem találja meg a telefont a képen. Te megtalálod?

az előző cikk a feladvány kategóriában

Találd meg a halat a magyar srác polipos rajzán

a következő cikk a feladvány kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem