vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 29., vasárnap
Magdolna napja van

2016. 08. 03.

közélet

4360

hozzászólás

20 tanulatlan ember, akik megváltoztatták a történelmet

Nagyon sok ember úgy hiszi, hogy a minőségi, sok esetben nagyon drága oktatás kulcs fontosságú a siker elérése érdekében. Rájuk cáfolunk 20 példával..

Azonban sokan nem rendelkeznek kellő mennyiségű pénzzel, hogy részt vehessenek ilyen oktatásban, de ez nem azt jelenti, hogy az alap képességeiknek köszönhetően nem képesek nagy dolgokat elérni.

Íme jó pár példa arra, hogy emberek milyen csodálatos dolgokat képesek véghez vinni diploma nélkül is.


Steve Jobs - Az egyik legfelismerhetőbb név a 21. század történetében. Steve Jobs, mint  vezető elme az óriás Apple cég mögött. Egy szemesztert végzett el a főiskolán, de nem azon a szakon, amire tippelnél. Kalligráfiával, azaz szépírás tudományával foglalkozott, továbbá Shakespeare és a modern tánc kötötte le érdeklődését.

1Steve Jobs - Az egyik legfelismerhetőbb név a 21. század történetében. Steve Jobs, mint vezető elme az óriás Apple cég mögött. Egy szemesztert végzett el a főiskolán, de nem azon a szakon, amire tippelnél. Kalligráfiával, azaz szépírás tudományával foglalkozott, továbbá Shakespeare és a modern tánc kötötte le érdeklődését.

Antoni van Leeuwenhoek - A mikrobiológia atyjaként tartják számon. Leeuwenhoek szövetkereskedőként dolgozott, majd saját magát képezte és megalkotta saját mikroszkópját. Ennek a szerkezetnek a segítségével, többek között felfedezte a baktérium és a vörös vérsejt létezését.

2Antoni van Leeuwenhoek - A mikrobiológia atyjaként tartják számon. Leeuwenhoek szövetkereskedőként dolgozott, majd saját magát képezte és megalkotta saját mikroszkópját. Ennek a szerkezetnek a segítségével, többek között felfedezte a baktérium és a vörös vérsejt létezését.

Henry Ford - Az autógyártás nagyágyúja. Hivatalos oktatásban sosem volt része, arra nevelték, hogy egy napon átveszi majd a családi farmot. Nevével mai napig találkozunk, hiszen ő kreálta a szeretett és megbízható autót, a Fordot.

3Henry Ford - Az autógyártás nagyágyúja. Hivatalos oktatásban sosem volt része, arra nevelték, hogy egy napon átveszi majd a családi farmot. Nevével mai napig találkozunk, hiszen ő kreálta a szeretett és megbízható autót, a Fordot.

Jane Goodall - Jane Goodall sosem járt főiskolára. Rengeteg időt töltött a természetben, hogy elnyerje az állatok bizalmát, ami komoly eredményekhez vezetett. Áttörő felfedezéseket ért el az állatok kommunikációja és szociális hálójuk felépítésével kapcsolatosan.

4Jane Goodall - Jane Goodall sosem járt főiskolára. Rengeteg időt töltött a természetben, hogy elnyerje az állatok bizalmát, ami komoly eredményekhez vezetett. Áttörő felfedezéseket ért el az állatok kommunikációja és szociális hálójuk felépítésével kapcsolatosan.

Jerrie Mock - Miközben Amelia Earhart jut először eszedbe, ha női pilótákról van szó, érdemes tudnunk Jerrie Mock-ról, mint női pilótáról, aki mint háziasszony és kirúgott egyetemista kevesebb, mint 750 óra gyakorlással pilótává vált. Mock képes volt arra, ami Earhart-nak nem sikerült, ő volt az első nő, aki egyedül körberepülte a földet.

5Jerrie Mock - Miközben Amelia Earhart jut először eszedbe, ha női pilótákról van szó, érdemes tudnunk Jerrie Mock-ról, mint női pilótáról, aki mint háziasszony és kirúgott egyetemista kevesebb, mint 750 óra gyakorlással pilótává vált. Mock képes volt arra, ami Earhart-nak nem sikerült, ő volt az első nő, aki egyedül körberepülte a földet.

hirdetés

Jimi Hendrix - Nagyon sok ember Jimi Hendrix-t tartja a valaha élt legnagyobb rocksztárnak, aki tragikus körülmények között 27 évesen meghalt. Az egész történetben az a legironikusabb, hogy saját maga tanult meg gitározni és nem tudott kottát olvasni.

6Jimi Hendrix - Nagyon sok ember Jimi Hendrix-t tartja a valaha élt legnagyobb rocksztárnak, aki tragikus körülmények között 27 évesen meghalt. Az egész történetben az a legironikusabb, hogy saját maga tanult meg gitározni és nem tudott kottát olvasni.

Frederick Douglass - Frederick Douglass rabszolgaként született és mielőtt felszabadították volna, saját magát és más rabszolgákat illegálisan olvasni és írni tanított. Felszabadítása után szociális újító személyiség, aki szónokként, államférfiként és best-seller íróként gazdagította a társadalom életét.

7Frederick Douglass - Frederick Douglass rabszolgaként született és mielőtt felszabadították volna, saját magát és más rabszolgákat illegálisan olvasni és írni tanított. Felszabadítása után szociális újító személyiség, aki szónokként, államférfiként és best-seller íróként gazdagította a társadalom életét.

Gregor Mendel - A genetika hihetetlenül komplex hálózatában, Mendel-t a modern tudományok kiemelkedő egyéniségének vélik. Mendel egyáltalán nem volt tudós, hanem egy szerzetes, aki szeretett kertészkedni és felfedezni dolgokat, mint például az édes borsó csemete jellemző vonásokat örökölt a szülői nővénytől.

8Gregor Mendel - A genetika hihetetlenül komplex hálózatában, Mendel-t a modern tudományok kiemelkedő egyéniségének vélik. Mendel egyáltalán nem volt tudós, hanem egy szerzetes, aki szeretett kertészkedni és felfedezni dolgokat, mint például az édes borsó csemete jellemző vonásokat örökölt a szülői nővénytől.

David Bowie - David Bowie egy valóságos pop kaméleonnak számít. A zenei életben rendkívül sokoldalú és sikeres sztár, aki a rock and roll lényegét is megmutatta a világnak, emellett hippi énekes és dalszövegíró.

9David Bowie - David Bowie egy valóságos pop kaméleonnak számít. A zenei életben rendkívül sokoldalú és sikeres sztár, aki a rock and roll lényegét is megmutatta a világnak, emellett hippi énekes és dalszövegíró.

Benjamin Franklin - Benjamin Franklin az Egyesült Államok alapító atyái közé tartozik, aki nagyban hozzájárult könyvtárak és egyetemek létrehozásához, segített óriási lépéseket elérni a tudomány területén, azon belül a villamosságban. Az alapító okirat kidolgozásában is részt vett. Valljuk meg, ez nem gyenge teljesítmény egy olyan férfitól, aki 10 évesen már ott hagyta az iskolát.

11Benjamin Franklin - Benjamin Franklin az Egyesült Államok alapító atyái közé tartozik, aki nagyban hozzájárult könyvtárak és egyetemek létrehozásához, segített óriási lépéseket elérni a tudomány területén, azon belül a villamosságban. Az alapító okirat kidolgozásában is részt vett. Valljuk meg, ez nem gyenge teljesítmény egy olyan férfitól, aki 10 évesen már ott hagyta az iskolát.

hirdetés

John McConnell Black - Egészen 48 éves koráig McConell egy szerény, skóciai riporter volt. Mielőtt az 50 évét betöltötte volna, kilépett munkájából és hobbijának, az ausztráliai növényvilágnak szentelte minden idejét. Teljesen magát képezve 2430 növényt regisztrált és jegyeztetett be és mai napig az egyik legnagyobb botanikusnak könyvelték el.

12John McConnell Black - Egészen 48 éves koráig McConell egy szerény, skóciai riporter volt. Mielőtt az 50 évét betöltötte volna, kilépett munkájából és hobbijának, az ausztráliai növényvilágnak szentelte minden idejét. Teljesen magát képezve 2430 növényt regisztrált és jegyeztetett be és mai napig az egyik legnagyobb botanikusnak könyvelték el.

Sequoyah - Sequoyah indiai származású ezüstműves, aki saját maga tanulta ki a mesterséget. 1821-ben ő volt az első és egyetlen ember, aki kifejlesztette az egész Cherokee írás rendszert. Nagyszerű munkájának segítségével a saját népe műveltségi szintjét magasabb szintre emelte, mint a fehér telepeseké volt, és ez mindössze 5 éven belül zajlott le.

13Sequoyah - Sequoyah indiai származású ezüstműves, aki saját maga tanulta ki a mesterséget. 1821-ben ő volt az első és egyetlen ember, aki kifejlesztette az egész Cherokee írás rendszert. Nagyszerű munkájának segítségével a saját népe műveltségi szintjét magasabb szintre emelte, mint a fehér telepeseké volt, és ez mindössze 5 éven belül zajlott le.

Steve Irwin - Steve Irwin a krokodilokról megszerzett mérhetetlen nagy tudásáról vált híressé. Krokodil vadásznak kezdett el tanulni a szülei hüllő farmján Queensland-ben, mindössze 9 évesen.

14Steve Irwin - Steve Irwin a krokodilokról megszerzett mérhetetlen nagy tudásáról vált híressé. Krokodil vadásznak kezdett el tanulni a szülei hüllő farmján Queensland-ben, mindössze 9 évesen.

Orville és Wilbur Wright - Bizonyára már fiatal korodban hallottál a Wright fivérekről, akik az első, gyakorlatban is működő repülőgépet megtervezték és megépítették. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez a két nagyszerű elme még érettségivel sem rendelkezett.

15Orville és Wilbur Wright - Bizonyára már fiatal korodban hallottál a Wright fivérekről, akik az első, gyakorlatban is működő repülőgépet megtervezték és megépítették. Azt viszont kevesen tudják, hogy ez a két nagyszerű elme még érettségivel sem rendelkezett.

Mary Anning - Nagy sikerű sorozatoknak köszönhetően, mint pl.: Indiana Jones, Jurassic Park, azt feltételezné az ember, hogy a PhD elengedhetetlen ahhoz, hogy fontos tárgyi leletekre bukkanjunk. Mary Anning, mint a 18. század amatőr paleontológusa erre rácáfolt. Anning hozzájárult az ichthyosaurus, plesiosaurus, és pterodactylus ősmaradványainak felfedezéséhez.

16Mary Anning - Nagy sikerű sorozatoknak köszönhetően, mint pl.: Indiana Jones, Jurassic Park, azt feltételezné az ember, hogy a PhD elengedhetetlen ahhoz, hogy fontos tárgyi leletekre bukkanjunk. Mary Anning, mint a 18. század amatőr paleontológusa erre rácáfolt. Anning hozzájárult az ichthyosaurus, plesiosaurus, és pterodactylus ősmaradványainak felfedezéséhez.

John Glenn - John Glenn mérnök, szenátor és asztronauta, aki részt vett a szovjetek elleni űrhajós menetben. Az amerikai kormány nyomása ellenére sem fejezte be egyetemi tanulmányait.

17John Glenn - John Glenn mérnök, szenátor és asztronauta, aki részt vett a szovjetek elleni űrhajós menetben. Az amerikai kormány nyomása ellenére sem fejezte be egyetemi tanulmányait.

hirdetés

Quentin Tarantino - Tarantino az egyik legfontosabb filmgyártó, kinek sikereit a 2 Oscar díj is mutatja. Valójában sosem járt filmes suliba, a középiskolából is kirúgták. Egy videó kölcsönző cégnél dolgozott és tudására úgy tett szert, hogy annyi filmet nézett meg, amennyit csak tudott.

18Quentin Tarantino - Tarantino az egyik legfontosabb filmgyártó, kinek sikereit a 2 Oscar díj is mutatja. Valójában sosem járt filmes suliba, a középiskolából is kirúgták. Egy videó kölcsönző cégnél dolgozott és tudására úgy tett szert, hogy annyi filmet nézett meg, amennyit csak tudott.

Raymond Chandler - A fiatal Raymond Chandler átlagos brit polgár életét élte. Civil szolgaként újságíróként és könyvelőként tevékenykedett egészen 44 éves koráig. Majd elhatározta, hogy ugyan képesítés hiányában van, de megpróbál bűnügyi sztorikat írni.  Végül is az egyik legsikeresebb rejtvénykönyv íróvá vált.

19Raymond Chandler - A fiatal Raymond Chandler átlagos brit polgár életét élte. Civil szolgaként újságíróként és könyvelőként tevékenykedett egészen 44 éves koráig. Majd elhatározta, hogy ugyan képesítés hiányában van, de megpróbál bűnügyi sztorikat írni. Végül is az egyik legsikeresebb rejtvénykönyv íróvá vált.

John D. Rockefeller - Rockefeller arról vált híressé, hogy milliárdos. Azon viszont kevesen gondolkodnak el, hogy hogyan kezdhette el pályafutását és hogyan jutott ilyen magasra. Az igazság az, hogy nagyon szegény családba született, az édesapja konkrétan egy szélhámos volt és az iskolát is csak 16 éves korában tudta elkezdeni.

20John D. Rockefeller - Rockefeller arról vált híressé, hogy milliárdos. Azon viszont kevesen gondolkodnak el, hogy hogyan kezdhette el pályafutását és hogyan jutott ilyen magasra. Az igazság az, hogy nagyon szegény családba született, az édesapja konkrétan egy szélhámos volt és az iskolát is csak 16 éves korában tudta elkezdeni.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Kanadában a muszlimok a sertés kitiltását követelték - frappánsan válaszolt a polgármester

az előző cikk a közélet kategóriában

Rémisztő olimpiai falvak, amik kisértetjárta romokká váltak

a következő cikk a közélet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem