vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 07. 18.

közélet

3837

#johaneliasch

hozzászólás

Több, mint 4 milliárd forintot áldozott magánvagyonából az esőerdők megmentésére a norvég milliárdos

Nem mindennapi, hogy egy többszörösen dollármilliomos a pénzét nem luxusra és további vagyongyarapításra fordítja, hanem a bolygó megmentésén és élhetőbbé tételén fáradozik. Ilyen Johan Eliasch a norvég vállalkozó.

Ilyen multimilliomos például Johan Eliasch. Többek között a Head teniszütőket forgalmazó cég CEO-ja, emellett bankár, producer és sok más egyéb jövedelmező tevékenységet folytat.

Johan Eliasch 2005-ben létre hozta az Esőerdő Alapot (Rainforest Trust) és környezetmegóvási céllal megvásárolt (kb. 14 millió dollárért) az amazonasi esőerdők közepén, a Madeira-folyóhoz közel egy 1 600 km2-es esőerdőt a helyi fafeldolgozó cégektől.

14 millió dollárt, azaz több, mint 4 milliárd forintot költött arra, hogy megmentse a bolygónk egy kis szegletét és ez az esőerdő szelet ne essen a fakitermelők prédájává. Valja, hogy az esőerdő a Föld tüdeje és emiatt hatalmas hiba a dzsungelek pusztítása.

2006-ban társaival megalapította a Cool Earth szervezetet, ami a helyi veszélyeztetett esőerdőket védő civil szervezeteket támogatja több, mint 120 000 taggal.

2007-ben a Nagy-Britannia kormányának megbízásával független tanulmányt készített a nemzetközi pénzügyi támogatások és az erdőmegóvás globális felmelegedésre gyakorolt hatásainak kapcsolatáról; az Eliasch jelentés, melyet Gordon Brown miniszterelnök 2008 októberében hozott nyilvánosságra a nemzetközi klímaváltozásról szóló találkozó részeként képezte az alapjait a későbbi REDD (Reduced Emissions from Deforestation and Degradation) egyezménynek.

A személyes emberi nagyságon túl ezeknek a lépéseknek a másik fő mozgatórugója a származása. Eliasch norvég. A norvégok messze földön híresek környezettudatosságukról és szociális érzékenységükről. Elég csak arra gondolni, hogy nemrég betiltották az országban a benzines autókat és az erdőirtást. Ha erről bővebben olvasnál a Véleményarénán akkor itt megteheted:

http://velemenyarena.hu/norvegia_kornyezetvedelem

forrás: Wikipedia


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Képekben, hogy mit tett a szíriai polgárháború a világ egyik legrégebbi városával

az előző cikk a közélet kategóriában

15 ellenséges cég, akik utálják egymást

a következő cikk a közélet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem