vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 07. 05.

életmód

3055

#MentálisanErős

hozzászólás

13 dolog, amit mentálisan erős emberek nem tesznek

A fejben erős erős emberek tudják mit és miért tesznek. Mi tudjuk mit nem tesznek!

A mentálisan erős embereknek egészséges szokásaik vannak, képesek kezelni az érzelmeiket, gondolataikat és oly módon viselkednek, hogy sikeresek lesznek az életben. Nézzd meg ezeket a pontokat, amelyeket a mentálisan erős emberek nem csinálnak és válj te is mentálisan erőssé.

1. Nem vesztegetik az idejüket és nem sajnáltatják magukat

A mentálisan erős emberek nem ülnek és sajnálkoznak az adott körülmények miatt vagy azon, hogy mások hogyan kezelik őket. Ehelyett felelősséget vállalnak a saját szerepükben, az életükben és tudják, hogy az élet nem mindig könnyű vagy igazságos.

2. Nem engedik, hogy irányítsák őket

Nem engedik, hogy mások irányítsák őket és nem adnak erőt másoknak, hogy hatalmat gyakoroljanak felettük. Nem mondanak ilyeneket: "A főnököm miatt rosszul érzem magam", mert megértik, hogy ők maguk rendelkeznek a saját érzelmeik felett és van választásuk, hogy hogyan reagálnak.

3. Nem riadnak vissza a változástól

A mentálisan erős emberek nem próbálják elkerülni a változást. Ehelyett nyitottak a pozitív változásra, és rugalmasan kezelik azokat. Megértik, hogy a változás elkerülhetetlen, és hisznek a saját képességeikben.

4. Nem pazarolják az energiát azokra a dolgokra, amiket nem tudnak irányítani

Nem fogjátok hallani a mentálisan erős embereket panaszkodni az elveszett poggyász vagy a forgalmi dugók miatt. Ehelyett arra összpontosítanak, amit irányítani tudnak az életükben. Felismerik, hogy néha az egyetlen dolog, amit az ellenőrzésük alatt tartanak az a saját hozzáállásuk a dolgokhoz.

5. Nem aggódnak azon, hogy lenyűgözzenek mindenkit

Felismerik, hogy nem kell mindenkinek örömet szerezni minden alkalommal. Nem félnek nemet mondani vagy kiállni az érdekük mellett, ha szükséges. Arra törekednek, hogy kedvesek és igazságosak legyenek, de tudják kezelni a többi embert, ha azok idegesek lesznek, hogy nem teszik őket boldoggá.

6. Nem félnek vállalni a számított kockázatokat

Nem vállalnak felelőtlen vagy ostoba kockázatot, de nem félnek vállani a számított kockázatokat. Több időt szánnak a mérlegelésre, elemzik a kockázatokat és előnyöket, mielőtt a nagy döntést meghozzák.

7. Nem rágódnak a múlton

A mentálisan erős emberek nem vesztegetik az időt múlton való rágódáson, és a "mi lett volna ha" kérdéseken. Tudomásul veszik a múltjukat és azt nézik mit tanultak belőle. A jelenben élnek és a jövőre terveznek.

8. Nem követik el ugyanazokat a hibákat újra és újra

Vállalják a felelősséget a múltbéli viselkedésük miatt és tanulnak a múlt hibáiból. Ennek eredményeként, nem ismétlik folyamatosan azokat a hibákat újra és újra. Ehelyett továbblépnek, jobb és megfelelő döntéseket hoznak a jövőben.

9. Nem neheztelnek másokra a sikereik miatt

A mentálisan erős emberek értékelik és ünneplik mások sikereit az életben. Nem lesznek féltékenyek és nem érzik úgy becsapták őket amikor mások felülmúlják őket. Ehelyett elismerik, hogy a siker a kemény munka eredménye és hajlandóak keményen dolgozni a saját sikerük eléréséhez.

10. Nem adják fel az első hiba után

Nem tekintik kudarcokat okként arra, hogy feladják. Ehelyett kihasználják azokat, mint lehetőséget, hogy fejlődjenek, tanuljanak és javítsanak a dolgokon. Hajlandóak próbálkozni, amíg el nem érik a céljukat.

11. Nem félnek egyedül tölteni az időt

Az erős emberek képesek ellenállni egyedüllétnek, és nem félnek a csendtől. Nem félnek, hogy egyedül hagyják őket a saját gondolataikkal, és ki tudják használni ezt az időt, hogy produktívak legyenek. Élvezik a saját társaságukat, és nem igénylik, hogy állandóan mások társaságában töltsék az idejüket. Képesek egyedül is boldogok lenni.

12. Nem érzik, hogy a világ tartozik nekik valamivel

A mentálisan erős emberek nem érzik, hogy jogosultak dolgokra az életben. Ők nem arra születtek, hogy mások vigyázzanak rájuk, vagy hogy a világnak adni kell valamit számukra. Ehelyett keresik a lehetőségeket a saját érdemeik és képességeik alapján.

13. Nem várnak azonnali eredményeket

Függetlenül attól, hogy igyekszenek javítani az egészségügyi állapotukon vagy egy új vállalkozás beindításán dolgoznak, a mentálisan erős emberek nem várnak azonnali eredményeket. Ehelyett legjobb tudásukat alkalmazzák és képességük van megérteni, hogy valódi változás időt vesz igénybe.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Tudd meg mit jelent a csókja attól függően hova kapod!

az előző cikk a életmód kategóriában

A legjobb negatív kalóriás ételek!

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem