vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 07. 29.

közélet

3290

#coke

hozzászólás

15 ellenséges cég, akik utálják egymást

Nike vagy Adidas, Pespi vagy Coca, Duracell vagy Energizer? Ezek mind halálosan komoly kérdések. Nem lehet valaki mindkét csapatban, mert nincs metszetük.

Vásárlók, fogyasztók szemszögéből nagyon előnyösen van megalkotva a világpiac. Valamilyen mértékben mindenhol fellelhető a versengés. Versenytárs nélküli eladó ritka, mint a fehér holló. Pontosan a versengésnek köszönhető a folyamatos újítás, esetleges árcsökkentés, hogy szinten maradjanak a nagy cégek és ne forduljanak a konkurencia felé.

Bizonyos cégek növekedésével, a konkurenciával való versengés mértéke alábbhagy. Néhány társaság erre a vetélkedésre úgy tekint, mintha nem is létezne, tudomást sem vesz róla, miközben mások alkalmanként a konkurenciát is megjelentetik reklámaikban, negatív példaként.

Habár sok esetben megfigyelhető, hogy inkább személyes harcba megy át az egyszerű versengés. Laikusok számára ez sok esetben gyerekes, nevetséges helyzetekben nyilvánul meg.

Szórakoztatásotokra összegyűjtöttünk 15 híres riválist, mutatjuk.


A Coca Cola igazgatója egyszerűen elutasítja, hogy kimondja a Pepsi szót -  Miután a Coca Cola alelnöke összeveszett a tulajokkal, átpártolt a legnagyobb konkurenshez a Pepsi-hez, ahol szintén vezető szerepet kapott. Ezekben az időkben erre az árulásra úgy reagáltak, hogy a konkurenciát nem nevezték a nevén, csak utánzónak, ellenségnek szólították.

1A Coca Cola igazgatója egyszerűen elutasítja, hogy kimondja a Pepsi szót - Miután a Coca Cola alelnöke összeveszett a tulajokkal, átpártolt a legnagyobb konkurenshez a Pepsi-hez, ahol szintén vezető szerepet kapott. Ezekben az időkben erre az árulásra úgy reagáltak, hogy a konkurenciát nem nevezték a nevén, csak utánzónak, ellenségnek szólították.

Az Adidas és a Puma rivalizálása ketté választott egy várost -  A két nagy, főként cipők gyártásával foglalkozó cég 2 testvér által lettek alapítva. A fivérek utálták egymást, és mindketten egy német városkában Herzogenaurach-ban alapították meg cégüket. A helyi lakosok vagy az egyiknél vagy a másiknál vállaltak munkát. Az ellenségeskedés odáig fajult, hogy néhány helyi cég csak azokat a vásárlókat volt hajlandó kiszolgálni, akik az általuk helyesnek vélt márkát viselték. Így a város hajlított nyakúak néven vált híressé, mivel a helyiek előbb néztek rá a cipőre, majd az után döntöttek, hogy egyáltalán szóba állnak-e a másikkal.

2Az Adidas és a Puma rivalizálása ketté választott egy várost - A két nagy, főként cipők gyártásával foglalkozó cég 2 testvér által lettek alapítva. A fivérek utálták egymást, és mindketten egy német városkában Herzogenaurach-ban alapították meg cégüket. A helyi lakosok vagy az egyiknél vagy a másiknál vállaltak munkát. Az ellenségeskedés odáig fajult, hogy néhány helyi cég csak azokat a vásárlókat volt hajlandó kiszolgálni, akik az általuk helyesnek vélt márkát viselték. Így a város hajlított nyakúak néven vált híressé, mivel a helyiek előbb néztek rá a cipőre, majd az után döntöttek, hogy egyáltalán szóba állnak-e a másikkal.

Thomas Edison elefántot ölt, hogy megrágalmazza Thomas Edison váltakozó áramát -  Edison hasonló meghökkentő dolgokat művelt kutyákkal, macskákkal, tehenekkel, lovakkal, csakhogy bizonyítsa a váltakozó áram sokkal veszélyesebb, mint a cége egyenárama. Azonban mindez a tetőpontjára ért egy Topsy nevű elefánttal, aki 3 idomárját halálra taposta a kísérletek közben. Edison halálos áramütéssel vetett véget az életének.

3Thomas Edison elefántot ölt, hogy megrágalmazza Thomas Edison váltakozó áramát - Edison hasonló meghökkentő dolgokat művelt kutyákkal, macskákkal, tehenekkel, lovakkal, csakhogy bizonyítsa a váltakozó áram sokkal veszélyesebb, mint a cége egyenárama. Azonban mindez a tetőpontjára ért egy Topsy nevű elefánttal, aki 3 idomárját halálra taposta a kísérletek közben. Edison halálos áramütéssel vetett véget az életének.

Energizer és Duracell a nyulak csatájában -  Valójában Duracell volt az első, 1973-ban, aki kabalaként a nyuszit választotta. Mindeközben az Energizer is a védjegyeként tartotta számon a nyuszit az amerikai piacon. Ez pedig azt jelentette, hogy a Duracell csak a tengerentúlon használhatta a nyuszis reklámjait. Jelenleg is perben áll a két nagy vetélytárs.

4Energizer és Duracell a nyulak csatájában - Valójában Duracell volt az első, 1973-ban, aki kabalaként a nyuszit választotta. Mindeközben az Energizer is a védjegyeként tartotta számon a nyuszit az amerikai piacon. Ez pedig azt jelentette, hogy a Duracell csak a tengerentúlon használhatta a nyuszis reklámjait. Jelenleg is perben áll a két nagy vetélytárs.

A Ford és a GM már több, mint 100 éve egymás torkának esett - Csupán csak 11 mérföld van a két fő iroda között, így az autó gyártóknak nem kell messzire menniük egy kis szakmai sértegetésért sem. Mikor a Ford vezérigazgatója Jim Farley megtudta, hogy a GM igazgatója a közelben lakik, akkor azt mondta a kisfiának, hogy ő egy rossz ember, aki rossz cégnél dolgozik.  Amikor a kisfiú Halloween alkalmából szomszédolt, akkor elmondta, hogy a Chevy lúzereknek való, ami Farley apukát nagyon büszkévé tette.

5A Ford és a GM már több, mint 100 éve egymás torkának esett - Csupán csak 11 mérföld van a két fő iroda között, így az autó gyártóknak nem kell messzire menniük egy kis szakmai sértegetésért sem. Mikor a Ford vezérigazgatója Jim Farley megtudta, hogy a GM igazgatója a közelben lakik, akkor azt mondta a kisfiának, hogy ő egy rossz ember, aki rossz cégnél dolgozik. Amikor a kisfiú Halloween alkalmából szomszédolt, akkor elmondta, hogy a Chevy lúzereknek való, ami Farley apukát nagyon büszkévé tette.

hirdetés

Michael Jordan megnyerte Nike háborúját Reebok márkával szemben - 1992-ben a Nike és a Reebok óriási vetélytársaknak számítottak. A nyári olimpiák idején ez okozott egy kis fejtörést Michael Jordan, minden idők legnagyobb kosarasának is. Jordan a Nike arca volt, miközben a Reebok gyártotta az amerikai férfi kosárlabda csapat mezeit és a lógójuk a mez jobb váll magasságában volt felvarrva. Reebok közel 3 billió nézőre számított, akik látják a lógójukat feltűnni Jordan vállán, de a sztár megoldotta a helyzetet, egy amerikai zászlót helyezett át a vállán, ami tisztességesen eltakarta a Reebok pecsétjét.

7Michael Jordan megnyerte Nike háborúját Reebok márkával szemben - 1992-ben a Nike és a Reebok óriási vetélytársaknak számítottak. A nyári olimpiák idején ez okozott egy kis fejtörést Michael Jordan, minden idők legnagyobb kosarasának is. Jordan a Nike arca volt, miközben a Reebok gyártotta az amerikai férfi kosárlabda csapat mezeit és a lógójuk a mez jobb váll magasságában volt felvarrva. Reebok közel 3 billió nézőre számított, akik látják a lógójukat feltűnni Jordan vállán, de a sztár megoldotta a helyzetet, egy amerikai zászlót helyezett át a vállán, ami tisztességesen eltakarta a Reebok pecsétjét.

Philip Morris vs R. J Reynolds - Ki gondolta volna, hogy a 2 nagy dohány kereskedőnek a kormánnyal szembeni harc mellett van még ideje és energiája  egymással is küzdeni. A kilencvenes években ár háborút folytattak egymással. Philip megtévesztette Reynolds-ot, aki túl sok pénzt fektetett reklámokba az amerikai piacon, miközben Kelet-Európában már a versenyképességét is elvesztette Philip Morris-sal szemben.

8Philip Morris vs R. J Reynolds - Ki gondolta volna, hogy a 2 nagy dohány kereskedőnek a kormánnyal szembeni harc mellett van még ideje és energiája egymással is küzdeni. A kilencvenes években ár háborút folytattak egymással. Philip megtévesztette Reynolds-ot, aki túl sok pénzt fektetett reklámokba az amerikai piacon, miközben Kelet-Európában már a versenyképességét is elvesztette Philip Morris-sal szemben.

Pulitzer és Hearst híres újság viszálya egy mesénél kezdődött - Pulitzer New York World című lapja otthont adott egy elképesztően népszerű mesének a Yellow Kid-nek. Egészen addig, amíg Hearst felajánlott ennek a karikaturistának egy hihetetlenül nagy összeget, aki el is fogadta. A két mogul nagy versengésbe kezdett és még meghökkentőbbé próbálta saját meséit formálni a nagyobb példányszám eladása érdekében.

9Pulitzer és Hearst híres újság viszálya egy mesénél kezdődött - Pulitzer New York World című lapja otthont adott egy elképesztően népszerű mesének a Yellow Kid-nek. Egészen addig, amíg Hearst felajánlott ennek a karikaturistának egy hihetetlenül nagy összeget, aki el is fogadta. A két mogul nagy versengésbe kezdett és még meghökkentőbbé próbálta saját meséit formálni a nagyobb példányszám eladása érdekében.

Visa és Mastercard még az egyesítésnél is ellentétekbe ütközött - A két cég együtt szándékozott létrehozni egy bank kártya hálózatot az Entree-t. Mikor úgy tűnt, hogy a 2 nagy bank kártya társaság a közös története végéhez ér, akkor az Egyesült Államok jegybankja panaszt tett, mivel nem tudtak megegyezni, hogy melyik cég lógója kerüljön a kártyákra.

10Visa és Mastercard még az egyesítésnél is ellentétekbe ütközött - A két cég együtt szándékozott létrehozni egy bank kártya hálózatot az Entree-t. Mikor úgy tűnt, hogy a 2 nagy bank kártya társaság a közös története végéhez ér, akkor az Egyesült Államok jegybankja panaszt tett, mivel nem tudtak megegyezni, hogy melyik cég lógója kerüljön a kártyákra.

Hasbro majdnem legyőzte Barbie-t - Hasbro piacvezető játék eladó volt, de termékei fiúknak készültek. Mattel Barbie-ja, ami kislányoknak készült, nagy vetélytársnak mutatkozott. Válaszul Hasbro bevezette Barbie első komoly riválisát, Jem-et. Jem rock and roll stílusa foglyul ejtette Barbie piacot, így Mattel úgy gondolta, hogy kicsit utánozzák és Barbie is megújult. Rock and roll stílusa erősebbnek bizonyult a vetélytársénál és 1989-re Jem végleg elbukott.

11Hasbro majdnem legyőzte Barbie-t - Hasbro piacvezető játék eladó volt, de termékei fiúknak készültek. Mattel Barbie-ja, ami kislányoknak készült, nagy vetélytársnak mutatkozott. Válaszul Hasbro bevezette Barbie első komoly riválisát, Jem-et. Jem rock and roll stílusa foglyul ejtette Barbie piacot, így Mattel úgy gondolta, hogy kicsit utánozzák és Barbie is megújult. Rock and roll stílusa erősebbnek bizonyult a vetélytársénál és 1989-re Jem végleg elbukott.

hirdetés

Melinda Gates kitiltotta az Apple termékeket a Gates család otthonából - Mikor gyermekeik iPod-ot szerettek volna kapni, akkor az anyuka válasza csak annyi volt, hogy maximum Microsoft Zune-t kaphatnak. Habár, ha belegondolok, hogy vajon ez a tiltás feloldódott-e azóta, mióta a Zune-t 4 évvel ezelőtt kivonták a piacról.

13Melinda Gates kitiltotta az Apple termékeket a Gates család otthonából - Mikor gyermekeik iPod-ot szerettek volna kapni, akkor az anyuka válasza csak annyi volt, hogy maximum Microsoft Zune-t kaphatnak. Habár, ha belegondolok, hogy vajon ez a tiltás feloldódott-e azóta, mióta a Zune-t 4 évvel ezelőtt kivonták a piacról.

Blockbuster ajánlatott tett, hogy megvásárolja a Netflix-et - A Netflix vezérigazgatója elhagyni készült a céget, de úgy döntött kivárja, míg a tárgyalások lezajlanak a konkurens céggel. Nem akart tőrt döfni az ellenség hátába. A Blockbuster válaszul egy karikatúrát rajzolt, amiben az igazgatójuk egy géppuskát cipel és kijelenti; Ez az idióta azt hiszi, hogy késekkel tőrökkel harcolunk.

14Blockbuster ajánlatott tett, hogy megvásárolja a Netflix-et - A Netflix vezérigazgatója elhagyni készült a céget, de úgy döntött kivárja, míg a tárgyalások lezajlanak a konkurens céggel. Nem akart tőrt döfni az ellenség hátába. A Blockbuster válaszul egy karikatúrát rajzolt, amiben az igazgatójuk egy géppuskát cipel és kijelenti; Ez az idióta azt hiszi, hogy késekkel tőrökkel harcolunk.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Több, mint 4 milliárd forintot áldozott magánvagyonából az esőerdők megmentésére a norvég milliárdos

az előző cikk a közélet kategóriában

Kanadában a muszlimok a sertés kitiltását követelték - frappánsan válaszolt a polgármester

a következő cikk a közélet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem