vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 09. 11.

természet

1980

hozzászólás

Fogta a rózsaszálat és beszúrta a krumpliba. Ha te is szereted a rózsát, erről tudnod kell!

Ezzel a módszerrel sokkal nagyobb és egészségesebb lesz a rózsa, amit elültetsz. Rózsakedvelőknek a cikk egyenesen kötelező:)

Először ássunk egy kisebb árkot, majd szórjuk meg egy kevés homokkal. Ezután vágjunk egy pár, kb. egy araszos rózsaszárat dugványnak, és távolítsuk el róla a leveleket. Az alsó feléről, ami a földbe fog kerülni, arról a tüskéket is szedjük le.

Erre a műveletre azért van szükség, mert, ha levelesen szúrjuk el őket, akkor a növény a fotoszintetizálásba fogja fektetni az energiáját, meg a tápanyagokat, és nem a gyökerezésbe.

Fogjunk egy közepes méretű krumplit, fúrjunk egy lyukat a belsejébe, majd nyomjuk bele a dugványt. Mindenik rózsaszárat külön burgonyába kell fúrni. Ezután fogjuk a burgonyákat, helyezzük bele az előzőleg ásott homokkal beszórt gödörbe, és takarjuk be.


Illesszük szépen a krumpliba a rózsa szárát!

1Illesszük szépen a krumpliba a rózsa szárát!

A szárnak kb. fele lógjon ki ültetés után. Ha egész nyáron szépen öntözzük őket, akkor ősz elején már jól meggyökeresedett, átültetésre alkalmaz rózsatöveink lesznek.

3A szárnak kb. fele lógjon ki ültetés után. Ha egész nyáron szépen öntözzük őket, akkor ősz elején már jól meggyökeresedett, átültetésre alkalmaz rózsatöveink lesznek.

Temessük be és kész is vagyunk. Nincs más teendőnk, mint várni a kikelést:)

4Temessük be és kész is vagyunk. Nincs más teendőnk, mint várni a kikelést:)

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Socotra a csodálatos a sziget, ami mintha nem is a Földön lenne

az előző cikk a természet kategóriában

Ámbráscetek és fehércápák az Adrián

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem