vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 10. 28.

utazás

7416

#marinabay, #changi, #merlion_park

hozzászólás

Csodálatos Szingapúr látnivalói

Szingapúr tulajdonképpen Ázsia Disneylandja ahol van halálbüntetés. Az elmúlt években szorgos munkával egy csodák városát építették fel, ahol minden kontroll alatt van, viszont a hatékonyság az egekben.

Szingapúr független ország, városállam Ázsia délkeleti részén. Területét tekintve törpeállam. Az ország főszigetét északról a 900 méter - 1,5 km széles Johori-szoros választja el Malajziától, vagyis a Maláj-félszigettől. A sziget déli részét a Malaka-szoros hullámai mossák, amelyben közel 60 kis sziget áll szingapúri fennhatóság alatt. Ez a szoros emellett Indonézia felségvizeinek határa is.

Januártól decemberig 30-32 fok az átlaghőmérséklet, akár 36-37 fokos maximumokkal. Természetesen árnyékban. 1965. augusztus 9-én Szingapúr független állammá alakult. Két nappal a különválás deklarálása után ismerte el Malajzia Szingapúr önállóságát.

Az újonnan alakult állam súlyos gondokkal nézett szembe. Lakói között tombolt a munkanélküliség, kevés lakás volt, a forgalmas kikötő csak a környezetszennyezést növelte, és a kis országnak alig volt saját nyersanyaga. Azonban Li Kuang-jao kormánya sikerrel vette az akadályokat, és a nemzetközi üzleti élet központjává sikerült emelnie a városállamot. Li (hivatalosan) egészen 1990-ig vezette az országot. Utóda Goh Chok Tong lett. Az ő hivatali idejében az ország sikeresen átvészelte az 1997-es ázsiai pénzügyi válságot, a 2003-as madárinfluenza-járványt és a szeptember 11-i terrorista-támadás után az iszlám szélsőségesek jelentette veszélyt. 2004-ben az ország történetének harmadik miniszterelnöke Li Kuang-jao legidősebb fia, Li Hszien Lung lett.

Li Kuang-jaónak két választása volt: vagy hagyja a hatvanas években káoszba és szegénységbe süllyedni az országot, vagy vaskézzel irányítva ugyan, de létrehozza a világ egyik legfejlettebb államát, ahol az egyik legmagasabb az egy főre jutó GDP, viszont cserébe elég sok mindent nem lehet. Például rágógumizni, utcán enni és inni, szemetelni, tilosban átmenni az utcán, köpködni és nem lehúzni magunk után a nyilvános illemhelyet. A szabályok persze mindenkire vonatkoznak: ez az ország, ahol gyakorlatilag nincs korrupció, a bűnözés pedig az egyik legalacsonyabb a világon. Aki mégis vét, annak nincs kegyelem: a büntetés a pénzbírságtól a botütésig terjedhet, a kábítószer-kereskedelemért pedig automatikusan jár a halálbüntetés.

Fél évszázad alatt kemény munkával egy harmadik világbeli országból a világ egyik legfejlettebb gazdasága lett Szingapúr.

Mutatjuk miket nézz meg ha esetleg erre vet a jószerencse:)

forrás: utikritika.hu, azsiaspecialista.hu, Wikipedia, Pinterest, origo.hu, tripadvisor.com


A város címerében ma is szerepel az oroszlán, a bélyegeken az oroszlánszájú vízisárkány, és a Merlion Parkban nyolc méter magas szoborként is megcsodálható.

1A város címerében ma is szerepel az oroszlán, a bélyegeken az oroszlánszájú vízisárkány, és a Merlion Parkban nyolc méter magas szoborként is megcsodálható.

Marina Bay Sands medence - A tetőtéri végtelenített medencéből és az 57. emeleten található Sands SkyPark kilátóteraszról lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A világhírű Banyan Tree wellnessközpontban pedig enyhítő masszázsok gondoskodnak a teljes kikapcsolódásról. A személyzet angolul és mandarin nyelven is beszél.

2Marina Bay Sands medence - A tetőtéri végtelenített medencéből és az 57. emeleten található Sands SkyPark kilátóteraszról lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A világhírű Banyan Tree wellnessközpontban pedig enyhítő masszázsok gondoskodnak a teljes kikapcsolódásról. A személyzet angolul és mandarin nyelven is beszél.

Changi Beach

3Changi Beach

Marina Bay Sands - Az öböl fölé magasodó, legendás hotel a világ legnagyobb tetőtéri végtelenített medencéjével, 20 étkezési lehetőséggel és világszínvonalú kaszinóval várja vendégeit. A szálláshely közvetlen összeköttetést biztosít Szingapúr legnagyobb bevásárlóközpontjához és a Future World állandó kiállításnak otthont adó ArtScience Múzeumhoz.

4Marina Bay Sands - Az öböl fölé magasodó, legendás hotel a világ legnagyobb tetőtéri végtelenített medencéjével, 20 étkezési lehetőséggel és világszínvonalú kaszinóval várja vendégeit. A szálláshely közvetlen összeköttetést biztosít Szingapúr legnagyobb bevásárlóközpontjához és a Future World állandó kiállításnak otthont adó ArtScience Múzeumhoz.

A Singapore Flyer 165 méteres magasságával 2008-2014-ig a világ legmagasabb óriáskereke volt. 2014-ben a las vegasi High Roller 2,7 méterrel meghaladva átvette tőle ezt a címet. A világ harmadik legnagyobb - működtetői szerint kilátó típusú kerék - mindössze öt méterrel haladja meg a kínai Star of Nanchang óriáskerék magasságát.

5A Singapore Flyer 165 méteres magasságával 2008-2014-ig a világ legmagasabb óriáskereke volt. 2014-ben a las vegasi High Roller 2,7 méterrel meghaladva átvette tőle ezt a címet. A világ harmadik legnagyobb - működtetői szerint kilátó típusú kerék - mindössze öt méterrel haladja meg a kínai Star of Nanchang óriáskerék magasságát.

hirdetés

Kötélpálya - A maláj félsziget déli csücskén elhelyezkedő, világ egyik legdinamikusabban fejlődő városállamának közlekedése nem mondható egyhangúnak. A csupán 716 négyzetkilométernyi területű, de közel 5 és fél milliós lélekszámú helyen a buszok és hajók mellett többek között található egy kiterjedt helyiérdekű vasúthálózat, egy egysínes ún. monorail vonat, és három kötélpálya is.

6Kötélpálya - A maláj félsziget déli csücskén elhelyezkedő, világ egyik legdinamikusabban fejlődő városállamának közlekedése nem mondható egyhangúnak. A csupán 716 négyzetkilométernyi területű, de közel 5 és fél milliós lélekszámú helyen a buszok és hajók mellett többek között található egy kiterjedt helyiérdekű vasúthálózat, egy egysínes ún. monorail vonat, és három kötélpálya is.

A Sothern Ridges egy 9 kilométeres út, ami a hegygerincen keresztül Szingapúr déli részét köti össze különböző parkokkal. Relaxálni és pihenni kiváló hely!

7A Sothern Ridges egy 9 kilométeres út, ami a hegygerincen keresztül Szingapúr déli részét köti össze különböző parkokkal. Relaxálni és pihenni kiváló hely!

Szultán mecset Kampong Glamban, szingapúr legnagyobb iszlám vallási központja.

8Szultán mecset Kampong Glamban, szingapúr legnagyobb iszlám vallási központja.

A Sri Veeramakaliamman egy hindu templom Kis-India közepén, ami Kali, Shakti és Parvati isteneknek lett szentelve.

9A Sri Veeramakaliamman egy hindu templom Kis-India közepén, ami Kali, Shakti és Parvati isteneknek lett szentelve.

Marina Bay Sands, mert sosem elég belőle. Bakancslistánkon egyértelműen rajta van:)

11Marina Bay Sands, mert sosem elég belőle. Bakancslistánkon egyértelműen rajta van:)

hirdetés

Buddha Foga Templom - Értékes kultúrturisztikai élmény. Elsőre kívülről nem is feltételezi a turista, hogy belül milyen látványos lesz belül az egész. A zajos kínai negyedet úgyis meg kell látogatni, nos a templomban kis nyugalmat is be lehet gyűjteni. A sok (valóban ezer?) arany Buddha szobor parádésan mutat az 5.emeleten a kertben.

12Buddha Foga Templom - Értékes kultúrturisztikai élmény. Elsőre kívülről nem is feltételezi a turista, hogy belül milyen látványos lesz belül az egész. A zajos kínai negyedet úgyis meg kell látogatni, nos a templomban kis nyugalmat is be lehet gyűjteni. A sok (valóban ezer?) arany Buddha szobor parádésan mutat az 5.emeleten a kertben.

Szingapúr szíve tagadhatatlanul a gyarmati negyed, amely a legerősebben hordozza magán a brit örökség nyomait. Sir Raffles a város alapítója és hivatalnokai innen irányították a fiatal kikötő fejlődését.

13Szingapúr szíve tagadhatatlanul a gyarmati negyed, amely a legerősebben hordozza magán a brit örökség nyomait. Sir Raffles a város alapítója és hivatalnokai innen irányították a fiatal kikötő fejlődését.

Az egyik üvegházban több tízezer növényritkaságot mutatnak be a világ minden tájáról, a másikban pedig a helyi flóra különlegességeit, méghozzá négy csoportra osztva: szakrális, kereskedelmi, élelmezési és gyógyászati alkalmazásonként elkülönítve.

14Az egyik üvegházban több tízezer növényritkaságot mutatnak be a világ minden tájáról, a másikban pedig a helyi flóra különlegességeit, méghozzá négy csoportra osztva: szakrális, kereskedelmi, élelmezési és gyógyászati alkalmazásonként elkülönítve.

Szingapúr legkülönlegesebb programja, az éjszakai szafari során kisvonattal járhatjuk végig az 1200 állat lakhelyéül szolgáló parkot. A világ első éjszaki szafarija Szingapúr legkülönlegesebb programja. A 40 hektáros területen sötétedés után életre kel az 1200 állat lakhelyéül szolgáló park.

15Szingapúr legkülönlegesebb programja, az éjszakai szafari során kisvonattal járhatjuk végig az 1200 állat lakhelyéül szolgáló parkot. A világ első éjszaki szafarija Szingapúr legkülönlegesebb programja. A 40 hektáros területen sötétedés után életre kel az 1200 állat lakhelyéül szolgáló park.

 Waterfront Promenade - A sétány mesterséges, nincs mély történelmi múltja, de olyan szépen van kialakítva, hogy az elismerést vált ki a turistákból. Építészeti, városfejlesztési remekmű. A metró (MRT) Raffles Place-i megállójának A jelzésű kijáratától indulhat a sétány felfedezése.

16 Waterfront Promenade - A sétány mesterséges, nincs mély történelmi múltja, de olyan szépen van kialakítva, hogy az elismerést vált ki a turistákból. Építészeti, városfejlesztési remekmű. A metró (MRT) Raffles Place-i megállójának A jelzésű kijáratától indulhat a sétány felfedezése.

Boat Quay - A víz parti bárok teraszai tele vannak jól öltözött 30-40 közötti menő emberekkel, akik drága borokat isznak, láthatóan primán, bizony kulturáltan, igaz zajosan, mulatnak. Az éttermi árak húzósak, de hát a célközönség a módos helyi réteg és az úgyancsak jól eleresztett turisták. nem egy hátizsákos miliő. Szépek a folyamon a megvilágított hajók.

17Boat Quay - A víz parti bárok teraszai tele vannak jól öltözött 30-40 közötti menő emberekkel, akik drága borokat isznak, láthatóan primán, bizony kulturáltan, igaz zajosan, mulatnak. Az éttermi árak húzósak, de hát a célközönség a módos helyi réteg és az úgyancsak jól eleresztett turisták. nem egy hátizsákos miliő. Szépek a folyamon a megvilágított hajók.

Sentosa-sziget - Az egykor brit katonai támaszpontként használt parányi sziget, amelyet ma már igazi trópusi Disneyland-ként emlegetnek, leginkább strandjairól és parkjairól híres. Fizikai közelsége miatt Szingapúr egyik negyedének számít, a város szerves részét képezi. Sentosa egyik legkedveltebb látványossága az Underwater World óceánárium, ahol víz alatti folyosókon keresztül testközelből csodálhatod meg a tengeri élővilágot.

18Sentosa-sziget - Az egykor brit katonai támaszpontként használt parányi sziget, amelyet ma már igazi trópusi Disneyland-ként emlegetnek, leginkább strandjairól és parkjairól híres. Fizikai közelsége miatt Szingapúr egyik negyedének számít, a város szerves részét képezi. Sentosa egyik legkedveltebb látványossága az Underwater World óceánárium, ahol víz alatti folyosókon keresztül testközelből csodálhatod meg a tengeri élővilágot.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Falu ahol folyók vannak az utcák helyén

az előző cikk a utazás kategóriában

Mernél 50 méter magasságban vacsorázni, egy kábellel kilógatva?

a következő cikk a utazás kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem