Az ősi szakma a fiatalok körében is népszerű!

Ezek voltak a legnépszerűbb szakmák a fiatalok körében: a szakács mellett az asztalos az egyik legtöbbek által választott szakma idén is.

Manapság a modernizáció és robotizáció elterjedésével új trend jelent meg, a fogyasztók számára a környezetvédelem is fontos, egyre többen próbálják minimalizálni a környezetet károsító műanyag hulladék mennyiségét, és próbálják száműzni az otthonaikból a műanyag alapanyagú használati tárgyakat. Igaz, hogy a tömeggyártás olcsóbbá tette a műanyag termékek előállítását, de egyre többen kívánnak környezetbarát fa termékekkel körülvenni magukat. A hosszú távú gondolkodással nemcsak az esztétikumra gondolnak, de a fenntartható jövőt is támogatják. Megállapítható, hogy ez a szemléletmód változás elősegíti, hogy régi szakmák is népszerűek tudnak lenni a fiatalok körében is. Az elmúlt években az asztalos szakma benne van a top 10 legnépszerűbb között. Sokan látnak benne fantáziát, hiszen a képzettség megszerzése után számos specializálódási lehetőség van, foglalkozhatnak akár bútorok készítésével, javításával, de akár tervezhetik úgy, hogy ablakok, állmennyezetek, lépcsők készítésére szakosodnak.

Ebben a szakmában lehetőség nyílik arra, hogy kiéljék kreativitásukat, és sokszor tanácsokkal láthatják el a megrendelőt akár a tárgyak anyagával és színével kapcsolatban is. A fiatalok már az iskolapadban is sikereket érhetnek el: Az idén nyáron megrendezett Wordskills Kazan 2019. nevű versenyen Oroszországban, Kazanban, bútorasztalos szakmában magyar fiatal nyert aranyérmet.

Related Posts

Az élet Luxemburgban: Legalább 4 nyelven beszélnek a helyi lakosok!

Magyarként Luxemburgban járva meglepő lehet, hogy szinte mindenki több nyelven, legalább 4 nyelven beszél.

Nemcsak az óvodapedagógusokból, hanem a szakképzett óvodai dajkákból is hiány lehet hamarosan!

Már a fővárost is elérte az óvónőhiány! Vidéki kistelepüléseken régóta nehéz szakképzett óvodapedagógust találni, annak ellenére, hogy az önkormányzatok akár szolgálati lakással is próbálják csábítani a képzett…

Online képzések: A modern oktatástechnológiát már a hazai iskolákban is használják

Korábbi cikkben ismertettük, hogy nemzetközi szinten számos újítás zajlik a nagyvilágban az oktatás területén.

Keresett szakmák az egészségügyben és a wellness iparban

Manapság az ülőmunka és a mozgásszegény életmód miatt számos problémával, sajgó ízületek, hát, derék és egyéb fájdalmakkal keresik fel a szakorvosokat. A fájdalmas tünetek enyhítésére gyakran írnak…