A pályázatírás gyakori hibái

Az új pályázati kiírások megjelenésekor nemcsak a vállalkozások, de a lakosság körében megindul a tervezgetés, ugyanakkor sokan nem ügyelnek arra, hogy a lehetőségeket, és a pályázati feltételeket teljeskörűen értelmezzék.

A felhívások kapcsán számos egyszerű kérdés merül fel, ilyenek mint, a Ki pályázhat?, a Mire pályázhat? Mekkora összegre? illetve a Mikor pályázhat? Igaz, gyakran nehezíti az eligazodást – például az Otthonfelújítási Támogatás esetében is, a fokozatosan adagolt feltételek megjelenése a médiumokban, amelyek a laikusokat teljesen elbizonytalaníthatják. Sokak számára okozott félreértést a támogatási összeg megoszlása az anyagköltség és a munkadíj tekintetében. A jogszabály szerint a támogatásban (amely a felújítás összköltségének a fele, de maximum 3 millió forint) 50-50 százalékban kell tartalmaznia az anyagköltséget és a munkadíjat egyaránt.

A pályázatírás gyakori hibái közé sorolható, amikor a pályázók figyelmen kívül hagyják, hogy egyes pályázati felhívások idő közben módosulnak: az előzetes bejelentéseket követően csak a megjelent jogszabályokat böngészve derülhet ki a benyújtás feltételeiben történt fontos módosítás.

Related Posts

Hogyan segítheti egy SEO szakember az organikus forgalom növekedését?

Világszerte nő az internethasználók száma, és a többség jelentős része a keresésre a Google-t használja. Azonban az oldalak több mint 90 százaléka nem kap organikus forgalmat. Ennek…