Látnivalók nem csak nyáron!

Vajon mindenképpen meg kell várni a nyarat ahhoz, hogy huzamosabb időre kiszabaduljunk megszokott mindennapi életünkből? Ugyan! Az ősz, a tél és a tavasz egyaránt alkalmas arra, hogy felfedezzük a látnivalókat más országokban vagy akár a hazai gyógyfürdőket. Természetesen a görög tengerpart igazán akkor élvezetes, ha hét ágra süt a nap, szikrázik a víz, és jó érzés egy hűsítő csobbanás az azúrkék habokban. Azonban egy ország többől is áll, mint tengerpartból és morajló hullámokból.

Szerencsére az internet segítségével már otthonról feltérképezhetjük, hogy mit érdemes például megnézni Hollandiában, Németországban, vagy éppen Görögországban. A fejlett turizmusnak köszönhetően mindenhol vannak nevezetes látványosságok, például híres utcák, világhírű épületek, jól ismert művészeti alkotások. Így bizony egy németországi utazás során is csodás látványosságokban lehet részünk. A turizmus szempontjából Németország kevésbé épült be a köztudatba, elsősorban a neves városok, mint Berlin, Köln, Frankfurt kapnak szerepet turisztikai célpontként, illetve a nagy ismeretségnek örvendő Oberfest, mely München hírnevét öregbíti. Pedig sok egyéb helyszín is felkereshető egy németországi kalandozás során.

A bajorországi Neuschwanstein-i kastélyt felkeresve egy mesebeli világba csöppenhetünk, hiszen ez az épület ihlette Csipkerózsika otthonát is. Érdemes időt szánni Heidelberg óvárosának, mely elbájoló barokkosan szűk utcáival, festőien szép épületeivel. Kicsit távolabbra tekintve Hollandia kínál sokféle felfedezni valót. Ha időt szánunk egy kis holland útikalauz megtekintésére, és nemcsak Amszterdam látványosságaira fókuszálunk, akkor meglepően szép tájakkal, nevezetességekkel fogunk megismerkedni.

Tavasszal szemet gyönyörködtető virágtengerek fogadják a látogatókat, hiszen Keunkenhof Kertekben évente hétmillió virághagyma várja, hogy szirmot bonthasson. Ősszel kellemes kerékpározással köthető össze a holland tájak megismerése, például a Nyugat – Fríz – szigetek láncolatának mentén. Minden évszakban ámulatba ejtik a turistákat az országban hagyományosnak számító szélmalmok, melyek legszebbjei Kinderdijkben terelgetik a szelet.

Németország és Hollandia mellett Görögországnak sem kell amiatt szégyenkeznie, hogy nem tud elég látványosságot biztosítani látogatóinak. Ha nemcsak a görög tengerpartra vagyunk kíváncsiak, akkor még számos nevezetesség vár minket a csodás szigetvilágban. Hogy mivel is tudna elkápráztatni minket Görögország? Elég talán megemlíteni a vulkanikus szigetet, Santorinit, mely hihetetlen panorámájával, és másutt soha nem látott naplementéivel ámítja el vendégeit. A turizmus szempontjából top 10 listán szerepel az Akropolisz tetején álló Parthenón, csakúgy, mint a Delphi színház, vagy a Meteorák. Talán ízelítőnek ennyi elég is, hogy kedvet kapjon bárki egy kis kiruccanáshoz Németországba, Hollandiába, a Francia Riviérára vagy éppen Görögországba.

Related Posts

Palma de Mallorca nyaralás

Palma de Mallorca nyaralás

Palma de Mallorca, a Baleár-szigetek nyüzsgő fővárosa gazdag történelmével, lenyűgöző építészetével és élénk kulturális életével magával ragadó úti cél.

maribor

Maribor látnivalók

A szlovéniai Štajerska régió központját Pohorje zöld erdei, a napsütötte borvidék és a városon keresztülfolyó Dráva folyó veszi körül. Maribor bájos város, gazdag történelmi és kulturális gyökerekkel,…