Ráncfeltöltés: Az öregedés elleni csodaszer a hialuronsav

A hialuronsav olyan szupermolekula, amely mindenütt megtalálható természetesen a test szöveteiben és a bőrben is. Az idő múlásával azonban egyre csökken a mennyisége. Manapság kollagén helyett is hialuronsavat alkalmaznak ráncfeltöltés során.

A hialuronsav egyre több kozmetikum összetevője, ezért a hialuronsav tartalmazó szérumokat és termékeket– bizonyos életkor után érdemes a napi bőrápolási rutinba beilleszteni az előnyös tulajdonságai miatt. Jó tudni, hogy a már kialakult ráncok mélységét és méretét nem csökkenti, viszont hatékony a bőr hidratáltságára és rendszeres használatával a bőr rugalmasabbá és puhává válik. Nemcsak a szépségiparban használják, hanem különböző egészségügyi panaszok, ínybetegségek, ízületi problémák kezelésére, bőrsebek gyógyítására.

Korábban kollagén injekciós kezelést végeztek rácfeltöltésre, ennek azonban csak meglehetősen rövid idejű volt a hatása. A gyakori ismétlés elkerülése érdekében, manapság hialuronsavat használnak a feszességét vesztett, és megereszkedet bőrnél. Abban hasonlít a botox kezeléshez, hogy speciális injekcióval juttatják be a hatóanyagot, és szintén csak szakképzett orvos végezheti.

Az esztétikai gyógyászat számos területen alkalmazzák eredményesen, és kockázatok nélkül. Míg a biostimulációs kezeléssel befecskendezett hialuronsav a bőr kezdődő öregedésénél hatásos, addig a hialuronsavas ráncfeltöltést a már meglévő mélyebb barázdák, ráncok, valamint az ajkak feltöltésére végzik. Ilyenkor a bőr meghatározott részébe, és rétegébe juttatják be a hatóanyagot, amely fokozza a kollagén termelést és a víz megkötést, amely felel a bőr rugalmasságáért és feszességéért. Hatása az egyéni adottságoktól, a ráncosodás mértékétől függően körülbelül fél évig tart, de a kezelés ezt követően akár megismételhető. Az idő múlásával a száj körül is egyre több ránc alakul ki, az ajak is keskenyedik. A hialuronsavas ajakfeltöltéssel lehetőség van a vastagításra, az ajak körüli ráncok kisimítására, és akár az ajak aszimmetriájának a korrigálására.

Egyre újabb szépészeti beavatkozások és anyagok állnak rendelkezésre, így például a Radiesse feltöltőanyag (Calcium-Hidroxiapatit), amely lényegesen hosszabb távon, egy-másfél évig hatásos a mélyebb ráncok feltöltésére és a volumen pótlására.

Related Posts

ajakfeltöltés

Mikor javasolt az ajak és ráncfeltöltés?

Mikor javasolt ajakfeltöltés? Az arcon a kor előrehaladtával jelentkező kisebb-nagyobb ráncok elsimítására, az arckontúr kisebb megváltoztatására valamint a keskeny ajkak megvastagítására az elmúlt években, évtizedekben egyre több, egyszerűen…